WAAROM STOREN DE DARWINISTEN ZICH ZO ERG AAN DE VERDEDIGERS VAN DE SCHEPPING DIE ZEGGEN DAT DE AARDE 4.5 MILJARD OUD IS?

Christelijke verdedigers van de Schepping beweren al jaren dat de Aarde 6000 jaar oud is. Voor de Darwinisten was dit kaf op het koren, maar ze kregen recentelijk een erntige klap toegediend. Adnan Oktar (Harun Yahya) beweerde immers dat de data in zijn werken aantonen dat de Aarde 4.5 miljard jaar oud is en hij toonde aan de hand van bewijzen aan dat het leven op Aarde het werk is van Almachtige Allah.

Conferenties over evolutie die recent gehouden werden door wereldberoemde Darwinistische professoren, zijn allemaal gesteund op deze nederlaag. Jarenlang konden de Darwinisten gemakkelijk de theorie van de 6000-jaar-oude Aarde slikken met hun fossielen, die van miljoenen jaren terug dateren. Ze beweerden dat de verdedigers van de Scheppingstheorie van dat punt af al verslagen waren. Deze bewering werd binnengehaald als één van de belangrijkste bewijzen die de waarheid van de Darwinistische leugen bevestigde. Christelijke Creationisten, die volhouden dat de Aarde 6000 jaar oud is, worden verslagen van zodra ze een dergelijke bewering uiten, niettegenstaande hoe sterk het bewijs ook is dat ze bezitten tegen Darwinisme. Natuurlijk hebben deze beweringen geleid tot de wetenschappelijke feiten die ze naar voor brachten tegen evolutie en het feit dat het niet degelijk geëvalueerd werd – want het idee van “6000 jaar” strookt niet met de wetenschappelijke feiten. Het is omwille van deze enorme inconsequentie dat bepaalde Christelijke Creationisten in Europa en Amerika onsuccesvol en passief zijn gebleven. Christelijke Creationisten aanvaarden deze bewering zoals die in de Bijbel staat zonder er een interpretative van te maken. Maar het is zo dat, wanneer dit geanalyseerd wordt op basis van de bewijzen van de Schepping op Aarde, de referentie naar een Aarde van 6000 jaar oud in een andere betekenis wordt gebruikt. De schepping in zes dagen komt ook voor in de Qur`an:

Voorzeker, uw Heer is God, Die de hemelen en de aarde in zes dagen schiep; daarna zette Hij Zich op deTroon neer… (Surat Al-A‘raf, 54)

Hij ordent het bestel van de hemel tot de aarde, daarna zal deze tot Hem opstijgen in een dag, waarvan de duur naar uw berekening duizend jaar is. (Surat as-Sajda, 5)


Wanneer we de verwijzing naar zes dagen uit het eerste vers samennemen met het idee dat één dag duizend jaar is uit het andere vers, dan krijgen we als resultaat een verwijzing naar de Aarde als hebbende een levenspanne van 6000 jaar. Maar het is niet de letterlijke betekenis van deze uitdrukkingen die in ogenschouw genomen dient te worden, maar hun diepere figuratieve betekenissen. De verwijzing die onze Heer maakt naar de Schepping in zes dagen, staat eigenlijk voor “periodes”. Indien we bij het maken van een berekening rekening houden met de relativiteit van tijd en de snelheid waarmee de tijd voorbij is gegaan sinds de Big Bang, dan duidt de verwijzing naar zes dagen uit dat vers in feite op een periode van miljarden jaren. Bij het berekenen van elke scheppingsdag in Aardse tijd, krijgen we het volgende:

Ernaar kijkend in termen van toen de tijd begon duurde de eerste dag (de eerste era) van de Schepping 24 uren. Maar dit staat gelijk aan 8 miljard jaren in termen van hoe we de tijd op Aarde ervaren.

• De tweede dag van de Schepping (de tweede era) duurde 24 uren. Maar volgens onze waarneming van tijd duurde dit maar half zo lang als de vorige dag; dus met andere woorden 4 miljard jaren.

• De derde dag (de derde era) duurde half zo lang als de tweede. Met andere woorden, 2 miljard jaren.

• De vierde dag (de vierde era) duurde één miljard jaren.

• De vijfde dag (de vijfde era) duurde 500 miljoen jaren.

• En de zesde dag (de zesde era) duurde 250 miljoen jaren.

• Besluit: de zes dagen of zes era`s, van de Schepping – bij elkaar opgeteld in Aardse termen, geven een totaal van 15,75 miljard jaren. Dit getal is in overeenstemming met modern schattingen.
(Voor een meer gedetailleerde uiteenzetting over dit onderwerp, bezoek: hier.)


Darwinisten zijn niet in staat Adnan Oktar tegen te spreken

Zoals we hier kort samen hebben gevat, geeft de Schepping in zes dagen die door Allah bekend is gemaakt in de Heilige Boeken, de leeftijd van de aarde die we wetenschappelijk al kennen. In dit opzicht heeft het intellectuele gevecht tegen Darwinisme, aan de hand van fossielen die van miljoenen jaren terug datteren, de Darwinisten met verstomming geslagen. Geen enkele Darwinist kan op dit moment weerwerk bieden aan Adnan Oktar, die de hele wereld wetenschappelijk bewijs heeft geleverd dat de Schepping een absolute realiteit is. Ze kunnen er niets tegen inbrengen, noch kunnen ze de onlogische uitleg van voorheen verdedigen.

De uitnodigingen van Adnan Oktar aan wereldberoemde Darwinisten om live debatten aan te gaan, zijn tot nog toe onbeantwoord gebleven. Alle Darwinisten zijn zich goed bewust van het feit dat Adnan Oktar hen verslaat. Ook heeft Adnan Oktar herhaaldelijk aangeboden om een grote beloning te geven aan de persoon die met een transitionele fossiel naar voor kan treden, maar ook deze uitdaging is door Darwinisten nog niet aangenomen. De reden daarvoor is dat Darwinisten zelf ten aanzien van Adnan Oktar, of beter, ten aanzien van de sublieme Schepping van onze Heer, verslagen zijn. Darwinisten hebben geen enkel vals middle meer om deze vernietigde en onteerde theorie te verdedigen. Darwinisten hadden natuurlijk nooit gedacht dat de 21e eeuw er één zou zijn van grote nederlaag voor hen, en nu kijken ze onwelwillend toe hoe deze afbrokkeling plaats vindt.

Onze Almachtige Heer zegt in één van Zijn verzen:

Verheven is de Heer der hemelen en der aarde, de Heer van de Troon, boven al hetgeen zij vertellen. (Surat az-Zukhruf, 82)


Adnan Oktar’s visies op het Onderwerp uit zijn interviews

UIT MR. ADNAN OKTARS CRIMEAN KRANTEN INTERVIEW (14 november 2008)

ADNAN OKTAR: Dit onderwerp is er natuurlijk één, die Darwinisten tegen Moslims wilden gebruiken, maar ze mispakten zich. Het is waar dat Christenen en Moslims dit onderschrijven, maar in de Qur`n zegt Allah dat tijd relatief is. Met andere woorden, Allah zegt dat één dag voor ons verschilt van één dag voor Allah. We zien Zijn Dag als een era. Met andere woorden, zes era`s. Dit kan 20 miljard jaren zijn voor Allah, of 15 miljard, of eender hoeveel – het is afhankelijk.

Met andere woorden, Allah liet het aan ons om te onderzoeken. Maar hij zegt dat er specifieke jaren zijn in Zijn opzicht. Dit moeten we onderzoeken en de jaren vinden waar Hij naar verwijst. Maar Christenen en Joden geven een specifieke datum, de klassieke 6000 jaren waar we mee vertrouwd zijn. En dat is kaf op het koren geweest voor de Darwinisten. Darwinisten zeiden dat dit niets te maken had met wetenschap, noch met geloof, en dat deze mensen op het totale verkeerde pad waren. Maar toen werden ze geconfronteerd met Harun Yahya. Hij zei: “Gebruik jullie gezond verstand, 100 miljoen fossielen zijn opgegraven, 100 miljoen.” Ze zijn nooit veranderd, kikkers zijn nog steeds kikkers, katten zijn katten en honden zijn honden. Ze zijn allemaal hetzelfde. Het zijn net fotokopieën. Er zijn geen veranderingen merkbaar. Eerst moet je dit verklaren. Hoe kunnen 100 miljoen fossielen onveranderd zijn? Maar we hoorden geen enkel geluid.

En nu, kunnen jullie één enkel stuk naar voor brengen als bewijs en ter staving van jullie beweringen? Om hen aan te moedigen zei ik dat ik een beloning zou geven van 10 triljoen Turkse lira. Geef me slechts één transitionele fossiel, slechts één om Darwins bewering te staven. Nogmaals, geen kik. Want ze weten heel goed dat hun theorie klungelig en onbetrouwbaar is. Toen ze zagen dat er iemand was die ze niet kunnen bedriegen, panikeerden ze. Tienduizenden van hen panikeerden. Frankrijk, Duitsland en Denemarken stonden in rep en roer. Ik zal u dadelijk buitenlandse krantenkoppen tonen. Er is een sfeer van algemene paniek. Ze dachten dat er geen tegenkanting was en dat ze konden doen waar ze zin in hadden. Maar toen stond ik op en ze panikeerden… Ze konden gemakkelijk verweer bieden tegen het Christendom. Ze konden met gemak over Christelijke priesters en dergelijke heen stappen, want ze konden echt niet met krachtige ideëen op de proppen komen. Hun argumenten waren heel zwak. Indien je zegt dat de Aarde in zes dagen werd geschapen, dan heb je al verloren. Is 6000 jaar wel mogelijk? In technische termen, is 6000 jaar ook maar van ver mogelijk? Ze zijn verschrikt geweest, versteend van schrik. Maar, dankzij Allah heb ik alles wat ze verborgen hielden, ontsluierd. Het verbergen van fossielen is ten einde gebracht. Er zijn tentoonstellingen met fossielen geweest overal in Istanbul en Turkije. Die strategie is nu over. Tentoonstellingen worden gehouden in Amerika en elders. Het geeft zoveel voldoening om hun bedrog te ontmaskeren. Met de wil van Allah is er voor hen geen ontsnappen aan mij. Ik bedoel, ik jaag ze op, waar ze ook gaan.

UIT MR. ADNAN OKTARS LIVE INTERVIEW OP TV KAYSERI, SAMSUN AKS TV EN GAZIANTEP OLAY TV (11 november 2009)

ADNAN OKTAR: Joden, Christenen en onze Moslim broeders gaven allemaal op toen ze met Darwinisme geconfronteerd werden. Ze zeggen dat het heelal slechts 6000 jaar oud is. Punt uit, want er zijn versteende fossielen. Deze zijn natuurlijk miljoenen jaren oud, niet 6000 jaar. Van het moment dat je zegt “6000 jaar”, ben je verslagen. Ze eten je op en spuwen je uit. Er waren Creationisten in Amerika, maar Darwinisten slaagden erin om hen snel onschadelijk te maken. Want van het moment dat je over 6000 jaar spreekt, ben je gezien. Ze tonen je een stukje steen. Hoe kan dat 6000 jaar oud zijn? Maar ze vielen neer toen ik diep ademhaalde en tegen hen opstond zoals Battal Gazi. Ze waren verbaasd. Ze hadden nooit verwacht dat iemand hen tegenwerk zou bieden aan de hand van 250 miljoen fossielen. Niemand wist dat er niet ook maar één transitionele fossiel op deze aarde bestond. Om hen te overtuigen, zei ik dat ik onmiddellijk 10 triljoen Turkse lira zou uitbetalen indien ze me minimum één transitionele fossiel konden tonen. Dit is een heel expliciete manier om iets te doen, maar zo keert de rust terug. Er zijn geen transitionele fossielen. Ik kan hen die 250 miljoen fossielen één per één laten tellen. Het is klaar als kristal. Ik bewijs duidelijk dat eiwit niet zomaar per ongeluk ontstaat. Maar zij kunnen nooit bewijzen dat eiwit spontaan zich kan vormen. Ze kunnen geen enkel amino acid onderschrijven, laat staan een eiwit. Dus de zaak is in alle opzichten gesloten. Christenen hebben ons nu nodig, alsook Joden en onze Moslim broeders.

DE TIJDEN WAARIN WE LEVEN ZIJN DE EINDTIJDEN, WAARIN ALLE EXCESSEN VAN VORIGE VOLKEREN IN EEN KEER ERVAREN WORDEN

Als deel van de belofte van de Almachtige Allah warden alle volkeren, die ooit leefden gewaarschuwd. Bij de wil van Allah werd aan iedereen een gezant gestuurd om hen te vertellen over het bestaan en de macht van onze Heer, en ze werden allen de bewijzen van de Schepping getoond. Als deel van Allah`s wet stonden uit elke gemeenschap hooggeplaatste ongelovige leden op tegen de Profeten en boodschappers, en ze ontkenden het bestaan van de Almachtige Allah met al hun macht. Almachtige Allah vertelt ons over een aantal van deze gemeenschappen in de Qur`an.

De elites, die Allah ontkenden in de gemeenschappen aan wie het woord van de godsdienst gepredikt werd, zoals beschreven in de Qur`an, hadden verschillende kenmerken in elke samenleving. De ongelovigen uit de gemeenschap van de Profeet Salih (as), thamud, bestonden uit zelfingenomen fraudeurs, die aan de hand van maten en gewichten anderen oplichten; terwijl de onkenners van het volk van de Profeet Lot (as) zich schaamteloos inlieten met sexuele perversie en homosexualiteit. Toen hij naar de woorden van de Profeet Mozes (as) luisterde, was de Farao ervan overtuigd dat hij zowel militair als social de sterkste was. Zijn koppigheid en superioriteitsgevoel leidde hem en zijn volgelingen naar ontkenning. De Profeet Abraham (as) werd in de vlammen gegooid door zijn eigen ontkennende en heidense volk, dat weigerde naar hem te luisteren. Almachtige Allah liet alle Profeten door dergelijke moeilijkheden gaan als deel van de test. Vele Profeten werden gelasterd, onrechtvaardig uit hun land verdreven, gearresteerd en zelf gemartelaard. Maar het zijn steeds de Profeten en echte gelovigen, die de bovenhand halen in het zicht van Allah. Diegenen, die dwaze vallen zetten voor de Profeten hebben altijd een verschrikkelijke straf geleden, zowel in deze wereld als in het Hiernamaals.

Dit is de wet van Almachtige Allah. Deze enorme intellectuele strijd tussen gelovigen en ongelovigen zal voortduren, als deel van de test en, bij de wil van Allah, tot de Dag der Vergelding.

Maar Allah heeft de periode als aanloop naar de Dag der Vergelding, de Eindtijden met andere woorden, zo geschapen, dat die verschilt van alle andere era`s. Zoals beschreven staat in de Qur`an en te vertrouwen hadith, zal deze periode de meest ellendige zijn in de geschiedenis van de wereld. Ongelovigen zullen tot nooit geziene extremen gaan. Zo zullen ze Allah openlijk ontkennen en ontsporingen en zondes zullen een ongeziene piek bereiken. Het aantal gelovigen zal slechts klein zijn. De onbedachte en onwetende opstand van de ongelovigen tegen onze Almachtige Heer zal voortduren, tot Hazrat Mahdi (as) en de Profeet Jezus (as) samen ervoor zullen zorgen dat de Islamitische morele waarden de overhand halen in deze wereld. Deze opstand, ontsporing en overmaat zullen zo wijdverspreid, alomtegenwoordig en schaamteloos zijn dat de overduidelijke ontkenning van Allah en allerhande soorten zonden als niets bijzonders meer aanzien zullen worden.

De Almachtige Allah kondigt aan dat de Profeet Jezus (as) en Hazrat Mahdi (as) de gidsen zullen zijn uit dit enorme verval van de Eindtijden. Tijdens de Eindtijden zal er wijdverspreid en globaal moreel verval zijn, alle perversies zullen op een heel intense manier en terzelfertijd plaatsvinden en zullen een levensstijl worden. Almachtige Allah zal de Profeet Jezus (as) en Hazrat Mahdi (as) die deze wereldwijde attitude van zonde en overmaat zullen uitroeien. Deze twee heilige personages van de Eindtijden zullen, dankzij Allah, de wereld bevrijden van alle valse systemen en ideëen en ze zullen van groot belang zijn in de werelddominantie van de sublieme godsdienst van Allah. Onze Heer onthult in een vers hoe, wanneer Profeet Jezus (as) naar de Aarde terugkeert, er geen enkel persoon zal zijn, die niet in hem gelooft:

Er is niemand onder de mensen van het Boek die er niet in zal geloven vóór zijn dood. En op de Dag der Opstanding zal hij (Jezus) getuige tegen hen zijn (Surat an-Nisa, 159)


Tot die tijd zal Almachtige Allah Hazrat Mahdi (as) doorheen een nogal moeilijke test doen gaan. De atmosfeer van strijd zal op dit vlak voor Hazrat Mahdi (as) verschillen van die van de Profeten uit het verleden. Hazrat Mahdi (as) wordt als een religious leider gestuurd naar de hele wereld, niet enkel naar één gemeenschap. In zijn tijd zal de wereld nog onorderlijker en ontaarder zijn dan in het verleden. De moeilijkheden waar de Profeten mee geconfronteerd worden, daar zal Hazrat Mahdi (as) in één keer mee te kampen krijgen. Hazrat Mahdi (as) zal een intellectuele strijd voeren, niet alleen tegen één ontaard aspect van de samenleving, maar tegen alle intellectuele wanorde, ontaarding, zonde en ongeloof. Zijn tijd zal er één zijn waarin een groot aantal mensen, die ontaarding als levensstijl, of zelfs als ideologie hebben aangenomen, alle militaire, intellectuele en materiele middelen tot hunner beschikking zullen aanwenden om Hazrat Mahdi (as) te bevechten. Dit moeilijke klimaat zal special gecreëerd worden voor deze heilige individuen van de Eindtijden.

Darwinisme is de Bron van het Verschrikkelijke Morele Verval dat Plaatsvindt in de Eindtijden
De periode waar we nu in leven, komt tot in het detail overseen met de Eindtijden uit de hadith die van de Profeet (saas) tot ons kwamen. We kunnen al zien hoe wijdverspreid en intens het klimaat van de test van de Eindtijden zal zijn, door gewoon de kijken naar de harde omstandigheden van onze tijden.

Het is een tijd waarin een grote meerderheid van de mensheid volledig afstand zal nemen van morele waarden als goedheid, eerlijkheid, waarheid, vergevingsgezindheid, rechtvaardigheid, medeleven en eer. In onze tijden hebben mensen letterlijk een levensstijl gecreëerd uit ziektes als opportunism, onbarmhartigheid en onverschilligheid. Ze hebben geloof gehecht aan een leugen die niet kan overleven zonder sluw en genadeloos te zijn, en ze hebben anderen er ook van weten te overtuigen.

Deze immorele levensfilosofie is natuurlijk op het Darwinisme gebaseerd. Darwinisme is een geloof dat voor het eerst opkwam en zich verspreidde onder de oude Egyptenaren en Sumeriërs. De bokkige opstand van de Farao tegen de Profeet Mozes (as) ken zijn bronnen in deze Darwinistische gedachtegang. De Farao beweerde dat leven spontaan ontstond uit de modder van de Nijl. Hij geloofde dat enkel materie een aboluut bestaan had en daarom dacht hij dat de macht en dominantie die hem door Allah werden gegeven hem superieur maakten. Hij was de meest extreme ongelovige uit zijn tijd en hij kantte de Profeet Mozes (as) fel tegen. Maar op het moment dat hij stierf en hij eindelijk de onmetelijke macht van Allah inzag, zei hij dat hij geloofde. Onze Heer verklaart dit nader in volgende verzen:

En Wij brachten de kinderen Israëls over de zee; Pharao en zijn scharen vervolgden hen op een onrechtvaardige en aanvallende wijze, totdat hij toen hij bijna verdronk, zeide: “Ik geloof dat er geen God is dan Hij, in Wie de kinderen Israëls geloven en ik behoor tot de Moslims.”

Nu? Terwijl gij voordien ongehoorzaam waart en tot de onruststokers behoordet?

Heden zullen Wij uw lichaam redden, opdat gij een teken moogt zijn voor degenen die na u komen. En waarlijk, het merendeel der mensen is achteloos ten opzichte van Onze tekenen. (Surah Yunus, 90-92)


Farao dacht dat hij verlossing kon krijgen door op het moment van zijn dood te zeggen dat hij geloofde. Almachtige Allah redde hem op materiële manier, hetgeen waarin hij geloofde had een absoluut bestaan, met andere woorden, in zijn fysieke lichaam. Farao dacht dat hij nooit zou ophouden te bestaan. Door zijn eigen gevoelens van superioriteit en zijn zelfaanname als zijn eigen valse godhead, slaagde hij er niet in het sublieme en eindeloze bestaan van Allah te waarderen. En volledig in lijn met zijn eigen geloof werd zijn fysieke lichaam bewaard als een materiële entiteit als waarschuwing voor komende generaties. Dit is nog één van Allah`s enorme mirakel.

Darwinisme, waar Farao in geloofde en dat hij als de enige bestaande kracht zag, heeft zich doorheen de tijd verspreid over de hele wereld en is een plaag die vandaag de wereld leidt. In heel veel landen worden mensen van kleins af aan opgevoed met het idée dat het leven per ongeluk begon te bestaan. Overal waar ze gaan, groeien ze op met het idee van de valse stamboom waarbij apen geleidelijkaan in mensen evolueerden; en deze indoctrinatie wordt continue verder gezet op televisie, in scholen, in kranten, in de bioscoop, in tekenfilms en in reclamespots. Van zodra ze opgroeien en naar de universiteit gaan en hun carrières starten, en ze eindelijk de ware aard van het Darwinisme leren kennen, begint een beleid van intimidatie, gericht op het onmogelijk maken voor hen om het Darwinisme te verwerpen. Het verwerpen van het Darwinisme is verboden onder de wetten van het land in kwestie. Indien een persoon het durft te ontkennen, wordt hij onmiddellijk ontslagen op zijn werk, verliest hij zijn active; hij wordt uit de samenleving verstoten en verliest hij de mensen rondom hem, zijn sociale status en zelfs de mensen van wie hij dacht dat ze zijn vrienden waren. Dit toont de valse dominantie van het Darwinistische dictatorschap dat op zo`n verbazingwekkende manier de wereld heeft ingenomen.
Deze valse dominantie is de bron van alle pesten van de Eindtijden. Het is omwille van deze redden dat de Islamitische geleerde Bediüzzaman Said Nursi zei dat de eerste taak van Hazrat Mahdi (as) zou zijn om op het intellectuele vlak Darwinisme en materialism uit te roeien:

En hij [Hazrat Mahdi (as)] zal drie grote taken hebben; de eerste is om HET GELOOF TE REDDEN, OP ZO`N MANIER DAT MATERIALISTISCHE FILOSOFIE DE KOP WORDT INGEDRUK, want dat verspreidt zich bij de mensen onder invloed van wetenschap en filosofie gebaseerd op Darwinisme, materialisme en atheïsme. Om gelovigen te beschermen tegen ketterij… (Emirdag Addendum, p. 259)

Tijdens de Eindtijden lijdt de meerderheid van de mensen onder de verschrikkelijke morele ineenstorting onder de intense druk van het Darwinistische dictatorschap. Deze periode, waarin moord, oorlog, vervolging, extremism en onzedelijkheid als legitiem worden aanzien en zich zo wijd hebben verspreid, haalt zijn hele morele foundering van het Darwinisme. Mensen geloofden blind in de leugen dat ze zogezegd van dieren afstamden en dat de “sterke de zwakke verdrukt” – het fundamentele idee van Darwinisme – en ze verloren geen tijd om dit in hun social eleven aan te nemen.
Als besluit kunnen we zeggen dat Darwinisme de hoofdoorzaak is van de hedendaagse onbarmhartigheid, ontrouw, opportunism, eigenbelang, onveiligheid, tekort aan menselijkheid en vijqndigheid. Dit wordt in detail beschreven in de volgende onderdelen, die het morele verval van de Eindtijden bespreken.

AAN SECTARISCHE VERSCHILLEN MOET EEN EINDE KOMEN

ADNAN OKTAR: Kijk, ik vertel Moslims het meest gemakkelijke ding. Moslims moeten van elkaar houden. Wat is daar moeilijk aan? Ze zijn achterdochtig tegenover elkaar. De boosheid en de verdeling die komt van sectarische verschillen moet volledig uitgeroeid worden. Kijk, ik zeg je één iets; niemand kan zeggen dat hij dat niet kan. Wat is daar moeilijk aan? Je moet enkel salaam alaykum – wa alaykum salaam zeggen en vragen hoe het met je broeder gaat. Je kan met hen eten en drinken. Ik vertel je het meest gemakkelijke. Er is verschrikkelijke corruptive en die moet onmiddellijk een halt worden toegeroepen. Moslims moeten het beste van elkaar denken. Moslims hebben de neiging te roddelen, of tenminste, velen onder hen doen het. Er zijn ook goeie, natuurlijk, en zij staan daar boven. Indien er een klasse atmosfeer is, en wanneer iets gebeurt, beginnen ze over andere gemeenschappen te roddelen. Dat heb ik vaak gezien. Het is waar ze het meest van houden. Wanneer twee mensen samenkomen, beginnen ze onmiddellijk te roddelen. Maar roddel is onwettelijk. Allah vergelijkt het met het eten van het vlees van een Moslim. En het heeft onvruchtbaarheid en tegenspoed als gevolg. Het is een heel kwaadaardig ding, insha`Allah.