HET NEGATIEF EFFECT VAN HET DARWINISME OP DE ECONOMIE

Uit Dhr. Adnan Oktars live interview op Dem TV en Tempo TV op 18 december 2009

ADNAN OKTAR: De religie geeft geluk en vreugde aan de mensen. Het geeft een geestesdrift en enthousiasme aan het leven. Anders zou er zich hopeloosheid, angst en een gebrek aan vertrouwen ontwikkelen tussen de mensen. Als gevolg hiervan doet er zich een lichamelijke, een geestelijke en zelfs een sociale instorting voor. Ook de economische crisis vindt zijn oorsprong in de gevolgen van het atheïstisch, darwinistisch gedachtengoed. Wetenschappers zeggen dat dit de oorsprong is van de economische crisis. Ze hebben verklaringen gedaan in de aard van “het werd veroorzaakt door het darwinisme.”

RES

PRESENTATRICE: Wat voor een effect heeft dat volgens u?

ADNAN OKTAR: Het zet de mensen aan tot nonchalance, dus tot een simplistische cultuur. Als gevolg hiervan doelt iedereen er enkel op zichzelf te redden. Dus hogere waarden zoals vaderland, religie en geloof worden beschouwd als zaken die vergeten moeten worden. De principes van behulpzaamheid, zelfopoffering en gunstig zijn voor de vaderland verdwijnen. Er ontstaat een meer egoïstische, egocentrische, zelfzuchtige gedachtengoed. Als gevolg hiervan komt er geen groei in de economie, geen groei in de landbouw, iedereen doelt erop zichzelf te redden. Zodoende houden de mensen hun geld vast en omdat ze niemand vertrouwen, blokkeert het geld. Er heerst een gedachte van enkel zichzelf en eigen familie in leven te houden. Zo nadert de samenleving op economisch vlak de afgrond.

PRESENTATRICE: Is het effect op de economie beperkt tot nonchalance?

ADNAN OKTAR: Er zijn er heel veel, het veroorzaakt eerst en vooral een concurrentiële ingesteldheid. De gedachte van de toekomst verdwijnt bij de mens, want hij zegt: “Ik ga toch sterven en verdwijnen.” “Ik ga veranderen in het niets. Het leven heeft geen zin voor mij,” zegt hij, “Ik ga enkel genieten van de dag.” Zo krijgt hij de mentaliteit om zijn concurrenten te verpletteren. Maar de economie versterkt niet als zijn concurrenten verpletterd worden, de economie versterkt mee als zijn concurrenten ook versterken. Dus in een systeem waar iedereen erop munt om de anderen te verpletteren, zal iedereen elkaar verpletteren en de uitkomst zal nul zijn. Als twee positieven met elkaar botsen, zal de uitkomst kleiner zijn.