SOMMIGE VAN DE CHEMISCHE ELEMENTEN WAARNAAR VERWEZEN WORDT IN DE KORAN

(Dit artikel is gebaseerd op Ömer Çelakıls boek "De Bouwstenen Van Het Heelal In De Heilige Koran" en bevat vaststellingen waarvan de juistheid bevestigd is.)
Het hele universum -de wereld waarin we leven, de levende en niet-levende materie- is opgebouwd uit verschillende combinaties van elementen. Hoewel alle elementstoffen samengesteld zijn uit dezelfde deeltjes, verschillen hun eigenschappen. Wat de elementen in wezen onderscheidt, is hun atoomnummer, d.w.z. het aantal protonen in hun atoomkern. Het lichtste element -waterstof- bezit één proton, het tweede lichtste element -helium- twee, het goudatoom 79, het zuurstofatoom 16, en het ijzeratoom 26. De eigenschap die goud onderscheidt van ijzer, en ijzer van zuurstof, is slechts dit verschil in het aantal protonen. De lucht die we inademen, het menselijk lichaam, eender welke plant of dier, een planeet in de ruimte; kortom alles wat leeft of niet leeft, vast of vloeibaar is, bestaat als een van de bewijzen van de verheven schepping van Allah (God), uit protonen, neutronen en elektronen.

“Hadid”, de naam van een soera van de Koran, betekent het element "ijzer". In deze soera wordt ook verwezen naar andere elementen aan de hand van hun atoomgetal en atoommassa. (Allah kent de waarheid.) Met andere woorden: Soera al-Hadid, die de naam van het element ijzer draagt, bevat van 1400 jaar tevoren informatie over de atomen die het heelal samenstellen. Dat naar deze informatie verwezen werd in een tijd waarin de elementen en de atoomgetallen niet ontdekt waren, is een ander wonder van de Koran.

De Arabische letters in Soera al-Hadid zijn op zo een manier geordend dat ze uitdrukkingen vormen die de bevelen en adviezen van onze Heer bevatten, en tezelfdertijd verwijzen naar informatie in verband met atomen.

  • Bij dit onderzoek werd er rekening mee gehouden dat bijvoorbeeld de Arabische letter "Ra" equivalent is aan "R" in Westerse alfabetten, of bijvoorbeeld dat "Mim" equivalent is aan de letter "M". De volgorde van de letters in het symbool van het element werd niet beschouwd. Het naast elkaar voorkomen van de letters werd voldoende gevonden. Want de letters van het element Kr vertegenwoordigen geen ander element Rk.


Wetenschappers hebben een 92-tal natuurlijke elementen vastgesteld. In het nabije verleden zijn ook kunstmatige elementen verkregen met een atoomgetal groter dan 92, maar deze elementen komen erg weinig voor op aarde. Vandaag bestaan er 110 elementen die bevestigd zijn door de Internationale Unie voor Zuivere en Toegepaste Scheikunde (International Union of Pure and Applied Chemistry - IUPAC).

RADON =86Rn
Het element Radon (Rn) werd ontdekt door de Duitse chemicus Friedrich E. Dorn in 1900, honderden jaren na de openbaring van de Koran. Het element wordt zelden aangetroffen in de natuur. Radon is een radioactief element dat gebruikt wordt in medische behandelingen.
Aantal letters van het begin van het vers tot de letters "Rn": 86
Atoomnummer van het element "Rn": 86


ZIRKONIUM =40Zr
Zirkonium (Zr) werd in 1789 ontdekt door de Duitse chemicus Martin Heinrich Klaproth. Dat in de Koran van honderden jaren ervoor verwezen wordt naar dit element, dat gebruikt wordt in de kern van kernreactoren, is een groot wonder.
Er staan 40 letters tussen de eerste keer waar de letters "Z" en "R" samen voorkomen en het begin van het vers. Het atoomnummer van zirkonium, met chemisch symbool Zr, is 40. Er staan bovendien 91 letters tussen waar de letters "Z" en "R" de eerste keer samenkomen en het einde van het vers. Dat getal is het atoomgewicht van zirkonium.  

Aantal letters tussen het begin van het vers en de letters Zr: 40
Atoomnummer van het element "Zr": 40



TANTAAL = 73Ta
Het element tantaal (Ta) werd in 1802 ontdekt door de Zweedse chemicus Anders Ekeberg. Het is een heel hard elementstof met een zeer hoog smeltpunt. Het wordt daarom benut in gebieden zoals elektra en elektronica. Omdat dit element niet in reactie treedt met lichaamsvloeistoffen, wordt het ook gebruikt in de geneeskunde. Dit element dat eeuwen na de openbaring van de Koran ontdekt werd, is een van de zeldzaamste in de natuur.

Er zijn 73 letters te tellen vanaf het begin van het vers tot waar de letters "T" en "A" de eerste keer samen voorkomen. Dat cijfer is het atoomnummer van tantaal.

Aantal letters tussen het begin van het vers en de letters "Ta": 73
Atoomnummer van het element "Ta": 73


FLUOR =9F
Het element fluor (F) werd in 1886 ontdekt door de Franse chemicus Henri Moissan. Er staan 9 letters tussen het begin van het vers en waar de letter "F" de eerste keer verschijnt in Soera al-Hadid.
Aantal letters tussen het begin van het vers en de letter "F": 9
Atoomnummer van het element "F": 9


ZUURSTOF =8O
Zuurstof is een van de meest voorkomende elementen op aarde, en werd in de jaren 1770 ontdekt door twee wetenschappers die onafhankelijk van elkaar onderzoek verrichtten: de Zwitserse Carl Scheele en Joseph Priestley uit Groot-Brittannië.

Er staan 8 letters tussen het begin van het vers en waar de eerste letter "O" in Soera al-Hadid verschijnt. Het Arabisch equivalent van de letter "O" is Alif. Het symbool van zuurstof is "O" en het atoomnummer 8.

Aantal letters tussen het begin van het vers en de letter "O": 8
Atoomnummer van het element "O": 8


SAMARIUM =62Sm
De Franse wetenschapper Paul Lecoq de Boisbaudran ontdekte het element Samarium (Sm) in 1879.
In de soera komen de letters "S" en "M" voor het eerst samen na de 62ste letter. De letters volgen elkaar op als "M" en daarna "S." Maar er bestaat geen element met als afkorting Ms, het omgekeerde van Sm.  
Aantal letters van het begin van het vers tot de letters "Sm": 62
Atoomnummer van het element "Sm": 62


KALIUM = 39K
De Britse scheikundige Sir Humphrey Davy verkreeg in 1807 voor het eerst het element kalium (K) met behulp van elektrolyse. Kalium is essentieel voor planten, dieren en het menselijk lichaam, en komt veel voor in de natuur. Het heeft ook een breed toepassingsgebied; van het maken van explosieven tot de geneeskunde.

Er staan 39 letters van het begin van Soera al-Hadid tot aan de eerste keer waar de letter "K" verschijnt, dat getal is de atoommassa van het element. Daarnaast staan er 19 woorden tussen het begin van het vers en dit punt. Het is opmerkelijk dat dit het atoomnummer van het element K is.

Aantal letters tussen het begin van het vers en de letter "K": 39
Atoommassa van het element "K": 39


ZWAVEL = 32S
Het element zwavel (S) is in hoge concentraties te vinden in de organen van levende wezens en de aardbodem. In soera al-Hadid zijn 32 letters te tellen tot de eerste letter "S". Dat getal is dan ook de atoommassa van het element zwavel.
Aantal letters tussen het begin van het vers en de eerste keer dat de letter "S" verschijnt: 32
Atoommassa van het element "S": 32

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

ERBIUM = 167Er
Het element Erbium (Er) werd in 1843 ontdekt door de Zweedse chemicus Carl Gustaf Mosander. De letters "E" en "R" komen voor het eerst 167 letters na het begin van het vers samen. Erbium heeft een atoommassa van 167.  
Aantal letters tussen het begin van het vers en de letters "Er": 167
Atoommassa van het element "Er": 167


NEODYMIUM = 60Nd
De Australische wetenschapper Carl F. Auer von Welsbach is in het jaar 1885 geslaagd in het verkrijgen van het element neodymium (Nd).
Er staan 60 letters tussen de eerste keer dat de letters "N" en "D" samen voorkomen in Soera al-Hadid en het einde van het vers. Dat getal is het atoomnummer van het element Nd.  
Aantal te tellen vanaf de letters "Nd" tot het einde van het vers: 60
Atoomnummer van het element "Nd": 60


VANADIUM =23V
Het element vanadium (V) werd in 1801 ontdekt door de Mexicaanse wetenschapper Andres Manuel del Rio en in 1830 door de Zweedse chemicus Nils Gabriel Sefstrom. Vanadium is een van de belangrijkste elementen in het lichaam. Er staan 23 letters tussen het einde van het vers en de letter V. Dat getal stelt het atoomnummer van Vanadium voor.  
Aantal letters tussen de letter "V" en het einde van het vers: 23
Atoomnummer van het element "V": 23

GALLIUM = 69Ga
De Franse chemicus Paul Lecoq de Emile Boisbaudran ontdekte in 1875 het element Gallium (Ga) met behulp van spectrale banden.

Gallium wordt gebruikt in gebieden zoals elektronica en geneeskunde.

Er staan 69 letters tussen het einde van het vers en het punt waar de letters "G" en "A" samen voorkomen in Soera al-Hadid. En 69 is het atoomnummer van Gallium.  

Aantal letters tussen het einde van het vers en de letters "Ga": 69
Atoomnummer van het element "Ga": 69

STIKSTOF = 14N
Stikstof (N), ontdekt door de Schotse wetenschapper Daniel Rutherford in 1772, vormt 78% van de atmosfeer. Het is ook aanwezig in de zon en diverse sterren. Stikstof vervult een belangrijke rol in de structuren van levende wezens en is te vinden in essentiële bouwstenen zoals eiwitten en nucleïnezuren.

In Soera al-Hadid zijn er 14 letters te tellen van de letter "N" tot aan het einde van het vers. 14 is ook het atoomnummer van stikstof. Er staan 7 letters tussen de tweede en derde "N." En 7 is het atoomnummer van stikstof.  

Aantal letters van de letter "N" tot aan het einde van het vers: 14
Atoomnummer van het element "N": 14


BISMUT
Bismut (Bi) is een van de elementen waar de Koran honderden jaren geleden naar verwees. (Allah kent de waarheid.) Dit zeldzaam element wordt gebruikt in een breed scala van gebieden, van geneeskunde tot nucleaire reactoren en van cosmetica tot elektrische circuits.
In Soera Al-Hadid staan er 83 letters tussen de twee punten waar de letters "B" en "I" samenkomen.

Aantal letters tussen twee lettergrepen "Bi": 83
Atoomnummer van het element "Bi": 83


CHROOM =24Cr
Chroom (Cr) werd in 1797 ontdekt door Louis-Nicolas Vauquelin. Er staan in totaal 24 woorden tussen de eerste en de tweede keer waar de letters C en R elkaar opvolgen in Soera al-Hadid. In deze context is het atoomnummer van chroom opmerkelijk: 24.  
Aantal woorden tussen de letters "Cr": 24
Atoomnummer van het element "Cr": 24


ASTATIUM =85At
Het element astatium (At) werd in 1940 ontdekt door 3 wetenschappers. Net zoals de andere elementen is zijn atoomnummer ook als een wonder van de Koran opgenomen in de soera. Er staan 85 letters tussen de tweede en derde keer dat de letters A en T, die voor astatium staan, elkaar opvolgen. Dat cijfer is tezelfdertijd het atoomnummer van astatium.
Het aantal letters tussen twee lettergrepen "Bij": 85
Atoomnummer van het element "Bij": 85

LITHIUM = 6Li
De Zweedse chemicus Johan August Arfwedson ontdekte in 1817 het element Lithium (Li). Dit element vertegenwoordigt ongeveer 0,002% van de aardkorst. Lithium is belangrijk voor de geneeskunde en de industrie, en wordt gebruikt in een breed scala van gebieden, zoals de productie batterijen, diepvriezers en kunstmatige rubber.
Er staan 6 woorden tussen de eerste keer dat de letters "L" en "I" elkaar opvolgen in Soera al-Hadid en het begin van het vers. Dat cijfer is ook het atoomnummer van lithium.  

Aantal woorden tussen het begin van het vers en de letters "Li": 6
Atoommassa van het element "Li": 6


HAFNIUM = 178Hf
De Nederlandse natuurkundige Dirk Coster en de Hongaarse scheikundige Georg de Hevesy ontdekten het element hafnium (Hf) in 1923. Dit element wordt voornamelijk benut in kernreactoren. Het element is ook aangetroffen in de atmosfeer van de zon.
Er staan 178 woorden tussen het begin van Soera al-Hadid en waar de letters "H" en "F" elkaar opvolgen. De atoommassa van hafnium is 178.

Aantal woorden vanaf het begin van de soera tot de letters "Hf": 178
Atoommassa van het element "Hf": 178.

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

INDIUM = 114In
Het element Indium (In) werd voor het eerst in 1863 ontdekt door de wetenschappers Hieronymus Theodor Richter en Ferdinand Reich. Indium, dat honderden jaren na de openbaring van de Koran ontdekt is, komt in zeer kleine hoeveelheden voor in de natuur.
Er staan 114 woorden tussen het begin van Soera al-Hadid en de plaats waar de letters "I" en "N" naast elkaar voorkomen. Dat getal is ook de atomaire massa van indium.

Aantal woorden tussen het begin van de soera en de plaats waar de letters "In" elkaar opvolgen: 114 
Atoommassa van het element "In": 114.

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.


STRONTIUM = 87Sr
Niet-radioactief strontium is voor het eerst ontdekt in Schotland in 1790 door Adair Crawford en William Cruikshank.
Er staan 87 woorden tussen het begin van Soera al-Hadid en waar de letters "S" en "R" samen verschijnen. 87 is de atoommassa van strontium.

Aantal woorden tussen het begin van de soera en de letters "Sr": 87
Atoommassa van het element "Sr": 87

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

ACTINIUM =89Ac
Actinium (Ac) dat in 1899 ontdekt werd door de Franse wetenschapper Andre Debierne, is een zeldzaam, radioactief element. Dit element, dat blauw licht uitzendt in het donker, is wit-zilver van kleur. Het feit dat dit element dat eeuwen na de openbaring van de Koran ontdekt werd, tevoren meegedeeld is aan de mensen, is een teken van de alwetendheid van onze Heer.
Er staan 89 woorden van het begin van Soera al-Hadid tot aan de eerste keer dat de letters "A" en "C" samen voorkomen. Dat getal is ook het atoomnummer van het element Actinium.

Aantal woorden vanaf het begin van de soera tot de letters "Ac": 89
Atoomnummer van het element "Ac": 89

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

THORIUM =90Th
Thorium (Th) is een radioactief element dat in 1828 ontdekt is door de Zweedse chemicus Jons Jakob Berzelius. Het wordt gebruikt als een energiebron in nucleaire apparaten.
Het atoomnummer van het element Thorium is 90. Er staan 90 woorden tussen het begin van Soera al-Hadid en de eerste keer dat de letters "T" en "H" elkaar opvolgen.

Aantal woorden tussen het begin van de soera en de letters "Th": 90
Atoomnummer van het element "Th": 90

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

LUTETIUM = 71Lu
Lutetium (Lu) werd in 1907 ontdekt door Auer von Welsbach en Georges Urbain. Er staan 71 woorden te tellen vanaf het begin van Soera al-Hadid tot waar de letters L en U die het element voorstellen, samenkomen. Het atoomnummer van Lutetium (Lu) is ook 71.
Aantal woorden tussen het begin van de soera en de letters "Lu": 71
Atoomnummer van het element "Lu": 71

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

NIKKEL = 58Ni
Zuiver nikkel (Ni) werd voor het eerst geïsoleerd in 1751 door de Zweedse wetenschapper Fredrik Axel Cronstedt. Nikkel is harder dan ijzer en ook zeer goed bestand tegen roest en verval. Nikkel wordt gebruikt in vele gebieden; zoals industriële apparatuur en metalen munten.

Er staan 58 letters tussen de eerste keer dat de letters "N" en "I" samenkomen in Soera al-Hadid en het einde van het vers. Dat cijfer is ook de atoommassa van Nikkel.

Aantal woorden tussen het einde van het vers en de lettergreep "Ni": 58
Atoommassa van het element "Ni": 58

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

BERYLLIUM = 9Be
Beryllium (Be) werd in 1798 ontdekt door Louis-Nicolas Vauquelin. Dit element, dat zeldzaam is in de natuur, wordt gebruikt in nucleaire inrichtingen, raketten en ruimtevaartuigen.
Er staan 9 woorden tussen waar de letters "B" en "E" elkaar opvolgen en het einde van het vers, en dat getal is ook de atomaire massa van Beryllium.

Aantal woorden tussen de letters "Be" en het einde van het vers: 9
De atomaire massa van het element "Be": 9

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.
NATRIUM =11Na
Humphry Davy ontdekte het element natrium (Na) in 1807, met behulp van elektrolyse. Natriumatomen zijn terug te vinden in een groot aantal voorwerpen, van het zout dat we eten, tot de sterren in de ruimte. De natriumatomen in de mensencellen voeren een vitale functie uit. De aanwezigheid van een bepaalde hoeveelheid natrium in het menselijk lichaam is essentieel voor een normale doorstroming tussen intercellulair vocht en lichaamsvocht, weefselvorming en spiercontractie.
Er staan 11 woorden tussen waar de letters "N" en "A" samenkomen in Soera al-Hadid en het einde van het vers. Dat cijfer is gelijk aan het atoomnummer Natrium.  

Aantal woorden tussen de letters "Na" en het einde van het vers: 11
Atoomnummer van het element "Na": 11

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

NIOBIUM =41Nb
Het element niobium (Nb) werd in 1801 ontdekt door de Britse chemicus Charles Hatchett. Dit element, dat zeldzaam is in de natuur, wordt gebruikt in kernreactoren en materialen die bestand zijn tegen straling met een hoge golflengte. 

Het aantal woorden tussen de plaatsen in Soera al-Hadid, waar de letters Nb elkaar opvolgen, 41, is ook het atoomnummer van niobium. 

Aantal woorden tussen de letters "Nb": 41
Atoomnummer van de letter "Nb": 41

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

Magnesium =12Mg
Het element Magnesium (Mg) werd ontdekt door de Britse scheikundige Sir Humphry Davy. Magnesium, dat eeuwen na de openbaring van de Koran ontdekt is, is een van de meest voorkomende elementen in de aardkorst. Het komt voor op veel plaatsen; van het zeewater tot het menselijk lichaam. Het element is van vitaal belang voor levende wezens.

Er staan 12 woorden tussen de plaatsen in Soera al-Hadid, waar de letters Mg elkaar opvolgen. Dat getal, 12, is ook het atoomnummer van Magnesium.

Aantal woorden tussen de letters "Mg" in de Koran: 12
Atoomnummer van het element "Mg": 12

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

DYPROSIUM =162Dy
Dysprosium (Dy) werd in 1886 ontdekt door de Franse wetenschapper Paul Emile Lecoq de Boisbaudran. Het heeft een atomaire massa van 162. Het aantal woorden tussen de plaatsen in Soera al-Hadid, waar de letters "Dy" samen voorkomen is ook 162.
Aantal woorden tussen de letters "Dy" in de Soera: 162
Atoommassa van het element "Dy": 162

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

ZINK = 65Zn
De metaal zink (Zn) komt voor in vele structuren; van de aardkorst tot de levende wezens. Het vervult bijvoorbeeld vitale functies in enzymen en bloedcellen van het menselijk lichaam.

Men kan 65 woorden tellen tussen de plaatsen in Soera al-Hadid, waar de letters Zn elkaar opvolgen. De atomaire massa van Zink is ook 65.

Het aantal woorden tussen de letters "Zn" in de soera: 65
De atoommassa van het element "Zn": 65

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.
CHLOOR = 35Cl
De Zweedse wetenschapper Carl Wilhelm Scheele verkreeg het element Chloor (Cl) voor het eerst in 1774, eeuwen na de openbaring van de Koran. Chloor is het meest gebruikt in het doden van bacteriën in drinkwater en in zwembaden. Chloor wordt gebruikt in een breed scala van gebieden, zoals productie van medicijnen, verven en schoonmaakmiddelen voor aardolieproducten.

Er staan 35 woorden tussen de eerste en laatste keer waar de letters "C" en "L" samenkomen. Dat getal is ook de atoommassa van chloor.  

Aantal woorden tussen de eerste en de laatste lettergreep "Cl" in de soera: 35
Atoommassa van het element "Cl": 35

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

KOOLSTOF = 12C

Koolstof (C) heeft een uiterst belangrijke plaats in de structuur van levende wezens en komt voor in tal van verschillende stoffen. Koolstofatomen zijn bijvoorbeeld aanwezig in het kooldioxide dat vrijkomt bij de ademhaling en in diamanten.

Er staan 12 woorden tussen de eerste en laatste letter "C" in Surat al-Hadid. Dit cijfer komt ook overeen met de atoommassa van koolstof.  

Aantal woorden tussen de eerste en de laatste "C" in de soera: 12
De atomaire massa van het element "C": 12

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

CERIUM = 140Ce
Cerium (Ce) werd in 1803 ontdekt door de geoloog Wilhelm von Hisinger en chemicus Jons Berzelius, allebei uit Zweden, en onafhankelijk van hen door de Duitse chemicus Martin Klaproth.

Er staan 140 woorden tussen de eerste en de laatste plaats waar de letters "C" en "E" elkaar opvolgen in Soera al-Hadid. 140 is ook de atoommassa van het element cerium.

Aantal woorden tussen de eerste en de laatste lettergreep "Ce" in de soera: 140
Atoommassa van het element "Ce": 140

* Het voegwoord "en" is niet opgenomen in de telling.

KRYPTON = 83Kr
Het element Krypton (Kr) werd in 1898 ontdekt door de Britse chemici Morris W. Travers en Sir William Ramsay.

Er staan 83 woorden tussen de eerste en de laatste plaats waar de letters "K" en "R" naast elkaar staan in Soera al-Hadid.

Aantal woorden tussen de eerste en de laatste lettergreep "Kr" in de soera: 83 
Atoommassa van het element "Kr": 83

* Voegwoorden zijn niet opgenomen in de telling.