HET BESTAAN VAN GOD IS EEN OVERDUIDELIJK FEIT

Elk punt in het heelal zit vol met weergaloze manifestaties van de scheppingskunst van God. Elke plaats waar we onze ogen richten, weerspiegelt de oneindige kracht en verhevenheid van God. Alle precieze structuren en evenwichten op aarde en de ontelbare fysische en kosmische wetten die de aarde insluiten; het Melkwegstelsel, het zonnestelsel, het licht uitgezonden door de zon, de expansiesnelheid van het heelal, de viscositeit van water, de plaats van de aarde in het zonnestelsel, de afstand tussen maan en aarde, de verhouding van de gassen in de atmosfeer en naast ontelbare andere fysische waarden ook de zeeën, de oceanen, de bergen, de vlinders, de eekhoorns, de herten, de tijgers, de katten en alle andere entiteiten, die eveneens ontelbaar zijn, tonen op een overduidelijke manier het bestaan van onze Heer God die eerbiedwaardig en verheven is.

Welke structuur in het heelal, of welk levende wezen om zich heen, de mens ook bestudeert, hij ziet steeds de tekenen van een uitzonderlijke wijsheid in deze structuur of dat levende wezen. Zelfs in het lichaam van een klein insect of een vis in de diepte van de zee zijn er talloze details te vinden die de schepping aantonen.

Dit groot verstand dat elk punt van het universum beheerst, is uiteraard het bewijs van het bestaan van onze Verheven Schepper, God, die alles beheerst. God heeft alle levende wezens met uitzonderlijke kenmerken geschapen en heeft op die manier de overduidelijke bewijzen van Zijn bestaan en kracht aan de mens getoond. Om dit feit te begrijpen zijn ook de uitslagen van biochemie laboratoria of geologische opgravingen niet persé nodig. Het bestaan van God is feitelijk zo klaarblijkelijk dat zelfs een klein kind het kan begrijpen. Een mens die wat nadenkt over de schepping van het lucht, de bergen, de sterren, de planten, de zaden, de dieren en de talloze entiteiten rond hem, zal de scheppingskunst van God zien en zo Onze Heer Die hem en heel het universum uit het niets heeft geschapen, leren kennen en zich tot Hem richten.

Het bestaan van God omhult alle plaatsen

Sommige mensen veronderstellen dat zijzelf, de materie en de wereld die ze om zich heen zien absoluut bestaande entiteiten zijn. God stellen ze zich (God verhoede) voor als een droom die de absolute materie omhult. Of omdat ze God niet kunnen zien met hun ogen, zeggen ze “waarschijnlijk bevindt God zich in een plaats die we niet kunnen zien, in een verre plaats in de lucht of in de ruimte”. (God verhoede) Dit zijn allemaal grote misvattingen.

Want God is niet enkel in de ruimte, Hij is overal. Als enige Die absoluut bestaat, omvat God heel het universum, alle mensen, de grond en het lucht en God manifesteert Zich in heel het universum. Volgens wat overleverd werd in een hadith, heeft Onze Profeet (vzmh) aan een persoon die zei dat God in de ruimte is, gezegd dat ze gelijk heeft. Maar deze overlevering is helemaal niet tegenstrijdig met het feit dat God overal is. Als iemand van op het punt waar u zich nu bevind, God aanbidt door zijn handen naar de lucht te richten en denkt dat God in de ruimte is, als een andere persoon van op de Zuidpool zich eveneens tot God richt op dezelfde manier, als een persoon zijn handen naar de lucht richt van op de Noordpool, als een mens in Japan, een mens in Amerika, een mens in Ecuador zich op dezelfde manier tot God richten door hun handen naar de lucht richten, dan is er geen sprake van een bepaalde vaste richting. Als ook de djinns, engelen en satans van op verschillende plaatsen in het heelal en de ruimte zich naar de ruimte richten bij het bidden, kan er niet gesproken worden van een zekere vaste ruimte of richting, heel het heelal wordt omvat.

Men mag ook niet vergeten dat God vrij is van de beperkingen van ruimte en tijd. Het Persoon van God is anders. De manifestaties van God zijn overal. Als iemand een kamer betreedt en zegt dat God daar niet is, heeft hij God ontkend. De manifestaties van God zijn overal, die kamer inbegrepen. Waar u zich ook richt, daar is de manifestatie van God. Het wordt in vele Koranverzen geopenbaard dat God alle plaatsen omvat, dat Hij dichter bij ons is dan onze halsslagader en dat waar we ook kijken, we steeds het gezicht van God zullen zien. Bijvoorbeeld in de 255ste vers van de Soerah Baqarah openbaart God “… Al wat in de hemelen en wat op aarde is, behoort Hem….” In de 92ste vers van Soerah Hoed, “… Voorzeker, mijn Heer omvat al hetgeen gij doet.”, wordt geopenbaard dat God zowel de mensen als wat ze doen omvat.

Dit feit dat geopenbaard wordt in de Koran is expliciet: God is niet enkel in de ruimte. God omvat alle plaatsen. Deze informatie wordt ons gegeven door middel van de Koran. Het vertellen van het feit in verband met het geheim achter de materie zal bijdragen tot dat mensen deze verzen beter zullen begrijpen en vatten. Mensen die begrijpen dat materie niet hetgeen is dat absoluut bestaat, zullen zich in alle helderheid realiseren dat ze elk moment hun lot toeschouwen, dat God overal is, alles ziet, nader bij hen is dan hun halsslagader en het gebed van degenen die bidden aanhoort.


Wetenschap bewijst het bestaan van God

Het bestuderen van het heelal en alle entiteiten daarin, het ontdekken van de scheppingskunst van God en het openbaren hiervan aan de mensheid, noemt “wetenschap”. Om die reden accepteert religie wetenschap als een weg om de details van Gods schepping te bereiken en daarom ondersteunt ze wetenschap.

Net zoals religie wetenschappelijk onderzoek ondersteunt, geven wetenschappelijke onderzoeken die verricht worden volgens de waarheden die ons getoond worden door de religie heel snel zeer zekere resultaten. Want religie is de enige bron die de vraag hoe het heelal en de levende wezens tot stand zijn gekomen, op de meest juiste en zekere manier beantwoordt. Onderzoeken die vertrekken van een juist punt, onthullen de geheimen over het ontstaan van het heelal en het leven op korte tijd, met de minste inspanningen en energieverspilling. Net zoals Albert Einstein die toegerekend wordt bij de grootste wetenschappers van de 20ste eeuw, zei, is “wetenschap zonder religie kreupel”, dus wetenschap die de weg niet gewezen wordt door religie kan geen vooruitgang boeken, het duurt lange tijd voor dat ze zekere resultaten geeft en in de meeste gevallen is het zelfs onmogelijk dat ze resultaten geeft. Wetenschap kan de juiste resultaten enkel geven als ze het onderzoeken van de bewijzen van de oneindige kracht en schepping van God als haar doel accepteert en volgens dit doel werkt. Als de weg juist bepaald wordt, dus als het juist geleid wordt, kan ervoor gezorgd worden dat wetenschap hare ware doel op korte tijd bereikt.

God nodigt de mensen uit om onderwerpen zoals de ruimte, het regen, de planten, de dieren, de geboorte en de geografische kenmerken te onderzoeken en te bestuderen. Sommige van de onderwerpen waarvan God de mensen uitnodigt erover na te denken, worden als volgt geopenbaard in Koranverzen:

Zien zij niet naar de hemel boven hen hoe Wij deze hebben opgericht en versierd en dat dezelve geen gebreken heeft? En de aarde - Wij hebben haar uitgespreid en stevige bergen er op gevestigd en Wij hebben er elk prachtig gewas op doen groeien. Als inzicht en les voor iedere dienaar die zich er toe wendt. En Wij zenden water vol zegeningen uit de hemel neder en Wij brengen daarmee tuinen en graan voort waarvan kan worden geoogst En hoge palmbomen met bloeikolve over elkander gegroeid. (Soerah Qaaf, 6-10)

Hij Die de zeven hemelen opeenvolgend heeft geschapen. Gij kunt geen tekort zien in de schepping van de Barmhartige. Kijk dan nog eens; ziet gij een enkel gebrek? (Soerah al-Molk, 3)

Laat de mens derhalve overwegen waaruit hij geschapen werd. (Soerah at-Tarik, 5)


Zien zij niet naar de wolken, hoe zij gevormd worden? En naar de hemel, hoe deze hoog verheven werd? En naar de bergen, hoe zij opgericht werden? En naar de aarde, hoe zij uitgespreid werd? (Soerah el-Ghaasjija, 17-20)


De informatie die verworven wordt met wetenschappelijke onderzoeken laat de mensen de geheimen van de schepping, de oneindige kennis, wijsheid en kracht van God, kennen. En dit is dan ook de reden waarom een belangrijk deel van de wetenschappers die door de geschiedenis heen een grote dienst bewezen aan de mensheid, religieuze personen waren die in God geloofden; dat wetenschap een manier is om de kracht van God te kunnen appreciëren…